boek over slapen lezen op een bed

7 Beste Boeken Over Slapen

Een boek over het onderwerp slapen klinkt niet echt sexy. Maar wist je dat goed slapen naast voeding en beweging één van de drie belangrijkste pijlers voor een fit en vitaal leven is.

Een mens slaapt ongeveer één derde van zijn leven! En wist je dat één op de vijf Nederlanders last heeft van slaapproblemen [1]. Zij hebben moeite met in slapen, door slapen of worden te vroeg wakker.

Wil jij fitter worden, beter slapen of gewoon alles over slapen weten? Verdiep je dan in het onderwerp slaap.

Inmiddels zijn er al heel wat boeken over slapen door slaapexperts geschreven. In deze blog hebben wij de beste boeken over slapen voor jou op een rijtje gezet.

7 Beste boeken over slapen

1. Super Slapen – Floris Wouterson

boek over slapen super slapen Floris Wouterson

Floris Wouterson is slaap coach, helpt mensen om beter te slapen en coach op dit gebied ook top sporters. Dit boek staat vol met de beste lifestyle principes voor jouw beste nachtrust ooit. Ontdek in dit boek hoe je snel in de diepe herstellende slaap terecht komt.

Door goed te slapen presteer je overdag beter, in dit boek geeft Floris aan hoe je jouw slaap kunt optimaliseren. Het hoofdstuk ‘een goede nachtrust begint op je bord’ was voor mij een echte eyeopener.

Het boek lees makkelijk en staat boordevol praktische toepassingen en inzichten die je direct kunt uit proberen.


2. Slaap – Matthew Walker

Boek over slapen Matthew Walker

Waarom slapen we? en waarom is een tekort aan slaap zo schadelijk?

Dit lees je in het boek van Matthew Walker. Echt een fantastisch boek over de slaap! Matthew Walker is hersenwetenschapper en slaapexpert.

Dit boek is goed geschreven en leest makkelijk. Het laat je inzien dat slaap echt belangrijk is voor elk onderdeel van de leven en lichaam.

Het hoofdstuk over dromen en waarom deze zo belangrijk zijn is echt interessant. Ontdek in dit boek de nieuwste wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen.


3. Iedereen Slaapt – Ysbrand van der Werf

boek over slapen iedereen slaap Ysbrand van der Werf

Ontdek in het boek van Ysbrand van der Werf hoe je van een slechte slaper een goede slaper wordt. Het boek is makkelijk en praktisch geschreven.

Ysbrand van der Werf is neurowetenschapper en wil het mysterie van de slaap oplossen. Zo heeft hij bijvoorbeeld onderzocht wat er in onze hersenen gebeurt als we slapen.

Ontdek in dit boek alles over hoe de slaap er uit ziet, dromen, een verstoorde slaap, je biologische klok en zelfs hoe dieren slapen.

Een echte aanrader en hoort echt op nummer 3 in deze top 7 te staan!


4. Slapen is niets doen – Aline Kruit

boek over slapen slapen is niets doen Aline kruit

Goed slapen is belangrijk en gezond. Helaas zijn er veel mensen die ook graag goed willen slapen maar waarbij dit niet lukt. Kun jij niet goed slapen? Dan is dit boek een echte aanrader.

In dit boek ontdek je dat wanneer je goed wilt slapen niet méér hoeft te doen maar juist minder. Hierdoor herstelt jouw slaappatroon zich weer en krijg je weer meer energie om overdag een leven vol leven te leiden.

Aline Kruit is arts en gespecialiseerd in slaapproblemen. Met haar methode heeft zij al veel klanten kunnen helpen aan een betere nachtrust.

Een aanrader voor mensen die onregelmatige werktijden werken is het boek Goede Nacht van Aline Kruit dat zij samen met Irma Leijten heeft geschreven speciaal voor mensen die onregelmatige werktijden werken.


5. Slaap als een roos – dr. Guy Meadows

boek over slapen slaap als een roos Guy Meadows

Guy Meadows is een Engelse Psycholoog die in meerdere slaapklinieken heeft gewerkt. Hij heeft ook The Sleep School in London opgericht.

Guy heeft onderzoek gedaan naar nieuwe manieren om van je slapeloosheid af te komen. Ontdek hoe je van je slaapproblemen af kunt komen zonder slaappillen.

het boek is praktisch geschreven en voorzien van veel oefeningen die je makkelijk zelf kunt doen. Doorloop het 5 weken programma en wordt weer een goede slaper. Dit boek is een aanrader voor de echt slechte slaper!


6. Waarom je niet slaapt – W. Chris Winter

boek over slapen waarom je niet slaapt chris winter

Chris Winter is neuroloog en slaapdeskundige.

Met dit boek krijg je inzicht in je eigen slaapgedrag, werk je snel toe naar een gezonde slaap en dat zonder slaappillen. Chris Winter adviseert topsporters, beursgenoteerde bedrijven en de Amerikaanse defensie. In dit boek ontdek je hoe slaap je prestaties kunnen verbeteren.

Het boek is makkelijk en met humor geschreven en voorzien van veel slaap tips en uitleg hierover. de uitleg kan soms wat langdraderig overkomen. Wanneer je hier doorheen kunt kijken dan leer je echt goede slaap tips.


7. Perfect Slapen in 7 Stappen – William van der klaauw

boek over slapen perfect slapen in 7 stappen

In perfect slapen van William van der Klauw ontdek je hoe je echt af kunt rekenen met slaapproblemen.

William is Slaapexpert en ervaringsdeskundige. In dit boek wordt een no-nonsens aanpak beschreven waarmee slaapproblemen definitief opgelost kunnen worden.

Deze aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en voorzien van wijsheid uit de praktijk. Het boek is makkelijk leesbaar en mooi in kleur geprint. Bij de aanschaf van dit boek ontvang je naast het fysieke boek ook het e-book en vele extra’s. Nu tijdelijk met 50% korting!


Welk boek lees jij?

Dit waren de 7 beste boeken over slapen. Zoals je ziet is er heel veel kennis over slapen en slaapproblemen beschikbaar.

Wil je alles weten over slapen of wil je van je slaapproblemen afkomen dan begint dit met jezelf onderdompelen in de kennis over slapen.

Zoek een boek uit wat bij je past en ik ben benieuwd wat jij hier van vindt. Heb jij een favoriet boek over slapen die niet in deze top 7 staat? Laat het dan weten in de reactie hieronder.

Foto:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Share
Tweet
Pin
Share