Koop Nooit Een Matras in een doos

Koop Nooit Een Matras In Een Doos!

Matras in een doos thuis laten bezorgen? Het klinkt leuk en makkelijk omdat je niet met een groot matras hoeft te zeulen. Maar wat doet dit met de levensduur van het matras en hoe is de kwaliteit van een matras in een doos?

Tegenwoordig zijn er grote online spelers die hun matrassen vacuüm (gecomprimeerd of platgedrukt) verpakken en oprollen in een kleine doos. De klant pakt dan het matras uit en deze heeft een paar uur nodig om weer in model te trekken.

Maar is zo’n matras in een doos eigenlijk wel goed voor de kwaliteit van het matras? Wat we wel weten is dat deze online spelers hierdoor veel besparen op de logistieke kosten.

Hoe krijg je een matras opgerold in een doos?

Bij de productie van matrassen wordt met behulp van een machine alle lucht uit het matras geperst waardoor een matras van bijvoorbeeld 23cm nog maar 3cm dik is. Het matras is volledig gecomprimeerd (samengeperst). Het matras wordt daarna direct strak opgerold en verpakt.

Maar waarom zou je een nieuw matras met zoveel geweld in een doos verpakken?

Onderstaande video geeft aan hoe een matras met 150.000 kilo platgedrukt wordt.

Voordelen van een matras in een doos

Een matras heeft nog al een groot volume. Meestal zijn matrassen tussen de 18cm en 30cm dik en dan heb je nog eenpersoonsmatrassen en tweepersoonsmatrassen. Een matras is lastig zelf te vervoeren en wordt meestal door de leverancier bezorgd. Het voordeel voor jou als consument van een matras die vacuüm getrokken is, is dat je deze makkelijk zelf kunt vervoeren.

Vaak zijn deze matrassen ook goedkoper omdat de leverancier enorm in de logistieke kosten bespaart. Het opslaan van de matrassen in een doos kosten minder ruimte en het laten bezorgen door een externe vervoerder is vele malen goedkoper dan wanneer jouw nieuwe matras niet in een doos zit.

Goedkoop is duur koop is een oud gezegde. Wat doet het comprimeren / platdrukken met de kwaliteit van je matras?

Nadelen van een matras in een doos

Vermindering veerkracht matras

Door het comprimeren of platdrukken van een matras beschadig je de structuur van het matras waardoor de veerkracht verloren gaat. Meestal is de tijd tussen verpakken en het uiteindelijk uit de verpakking halen door de eindconsument veel te lang.

Het matras kan wel een paar uur platgedrukt worden maar wanneer dit te lang is dan is dit slecht voor het matras. Het matras wordt hierdoor niet alleen enkele centimeters dunner maar verliest ook een gedeelte van zijn veerkracht. Hoeveel de veerkracht terugloopt is moeilijk te zeggen.

Een goede veerkracht is noodzakelijk voor een goede ondersteuning tijdens je slaap zodat je goed doorslaapt en uitgerust wakker wordt.

Het aanpassingsvermogen van het matras wordt minder. Het is enorm belangrijk dat het matras de contouren van het lichaam volgt waardoor de ruggenwervel recht ligt. Dit is de basis voor een goede en gezonde slaap! Hierdoor kan je ruggenwervel ’s nachts ontspannen en herstellen zodat je fit en uitgerust wakker wordt.

Matras is niet direct beslaapbaar

Zodra je het matras uit de verpakking haalt dan heeft deze enige tijd (één uur tot enkele uren) nodig om weer in model te komen. Daarnaast moet je het matras laten luchten omdat het in de fabriek vaak verlijmd is en hierdoor een vieze geur afgeeft.

Vochtregulerend vermogen neemt af

Bij matrassen die in een doos zijn opgerold ontbreekt vaak een goede celstructuur. Deze celstructuur is nodig om goed te kunnen ventileren. Hierdoor neemt het vocht absorberende vermogen af en bestaat de kans dat het matras vocht opneemt en niet reguleert. Dit gaat ten kosten van de levensduur van het matras.

Koudschuim krijgt zijn open celstructuur door het schuim te crushen. Dit crushen is iets anders dan het platdrukken van het matras in een doos.

Zie onderstaande video die laat zien hoe het koudschuim gecrushed wordt.

Kortere levensduur van matras

Een matras in een doos heeft een paar voordelen maar met name veel nadelen. Bedenk goed wanneer je een nieuw matras aanschaft of de voordelen van een matras in en doos opwegen tegen de nadelen. Kwalitatief zijn matrassen in een doos minder en zullen uiteindelijk ook een kortere levensduur hebben.

Een matras in een doos zal iets goedkoper zijn dan het matras die niet opgerold wordt. Wanneer je een matras in een doos koopt dan ben je eerder toe aan een nieuw matras.

Je slaapt één derde van je leven en een goed matras kan 10 jaar mee gaan. Een perfecte ondersteuning is noodzakelijk voor een goede nachtrust en dan wil je niet dat jouw nieuwe matras al een gedeelte van zijn veerkracht heeft verloren omdat het matras platgedrukt is geweest.

Dawn Sleeping Matras

Wij hebben er bewust voor gekozen om onze matras niet in een doos te leveren. Onze matras is gemaakt van hoogwaardig koudschuim. Dit zorgt voor een goede ventilatie en vocht absorberend vermogen. Ook geeft het matras de perfecte ondersteuning voor de perfecte slaapervaring! Wij komen het matras in de originele vorm (niet platgedrukt in een doos) GRATIS bij jou thuis bezorgen!

Twijfel je bij je aankoop van een matras? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je door ons goed adviseren.

2 reacties op “Koop Nooit Een Matras In Een Doos!”

  1. mmmm. door de samenpersing zijn de cellen zeer open, dus met die ventilatie zit het wel goed. koudschuim heeft een gesloten structuur en moet gecrushed worden om een open celstructuur te krijgen…..

    1. Hartelijk dank voor je reactie. Klopt inderdaad. Koudschuim wordt inderdaad 24u na het afkoelen gecrushed om de cellen een open structuur te geven voor de veerkracht en ventilatie.
      Alleen daarna voor opslag en transport met 150.000 kilo platdrukken om in een doos te stoppen is toch net iets anders…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Share
Tweet
Pin
Share